Extra open poortmoment voor nieuwe peuters bij Vincentrum

donderdag 25 mei 2023 van 10u30 tot 12u

Onze MOS-visie

In ons hart voelen we ons verbonden met de natuur en elkaar. 

We beleven de natuur met al onze zintuigen en gaan met onze handen aan het werk om de natuur rondom ons te onderzoeken. Dit doen we op een creatieve en grensverlengde manier. 

Daarenboven laten we onze fantasie de vrije loop om met loose parts aan de slag te gaan. Dit is toegankelijk voor iedereen, voor jong en oud, waarbij elk kind kan groeien in zijn/haar eigen talent met respect voor ieders eigenheid. 

De natuur biedt niet enkel plaats voor bewegend leren, maar ook voor een moment van rust en stilte. Laat ons wegdromen bij en genieten van de geluiden rondom ons. Met onze groene vingers leren we bij over de natuur en het klimaat. We ontdekken het leven bij de kriebeldieren en de planten. 


Samenwerkingsgesprekken over de toekomst van het Montessoriproject op den Briel. 


Mede op vraag van het bisdom Gent hebben het Buggenhouts schoolbestuur en VZW Oscar Romeroscholen de gesprekken opgestart om samen de verantwoordelijkheid op te nemen voor het vrij onderwijs in de omgeving. De toekomst van het Montessoriproject op Den Briel maakt deel uit van deze gesprekken. Het schooltje op Den Briel is een vestiging van de Vrije Basisschool Sint-Vincentius Buggenhout. VKO te Buggenhout zal als schoolbestuur de beslissing om de vestiging te sluiten tot nader order niet doorvoeren. De inschrijvingen voor het schooljaar 2023-2024 zullen opgestart worden door de Vrije Basisschool Sint-Vincentius. Alle partners zijn ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is om kwaliteitsvol onderwijs te blijven aanbieden. 

Schoolbestuur VKO Buggenhout

 

Hebt u een vraag, contacteer ons dan gerust!

 

 

 

 © 2022 Sint-Vincentius basisschool Buggenhout  - Credits